Consorci Administració Oberta de Catalunya

Cerca

Utilitats

Cerca inicial

Escriviu la paraula o el text que voleu cercar al quadre de cerca i feu clic al botó "Cerca" per veure la llista de resultats. Cal tenir en compte que com més específics siguin els termes, més específics seran els resultats obtinguts.

Exemple: si volguéssiu demanar hora de visita al vostre metge de capçalera per Internet, podríeu escriure "demanar hora metge".

Exemple: demanar hora metge

Si amb aquesta consulta obteniu massa resultats o no surt allò que esteu cercant, haureu de restringir encara més la vostra cerca escrivint més paraules. Recordeu que com més paraules escrigueu més s’acotarà la cerca.

Exemple: podeu restringir la cerca escrivint "demanar hora metge capçalera Internet".

Exemple: demanar hora metge capçalera Internet

A continuació us trobareu davant del llistat de resultats de la vostra cerca a totes les administracions públiques.

Utilitat "mostra'm"

A la columna esquerra de la pàgina de resultats podeu escollir que es mostrin tots els resultats o un dels subtipus (tràmits, equipaments, altres). El número que acompanya cada ítem indica el nombre de resultats en cada categoria.

Utilitat mostra'm

Tràmits: Gestions que els usuaris poden fer amb les administracions (certificats municipals d’empadronament, sol·licitud de la prestació econòmica per a famílies amb fills i filles a càrrec, renovació del títol de família nombrosa, etc.).

Equipaments: Establiments i edificis d’interès públic on s’ofereixen serveis als usuaris (hospitals, escoles, centres d’atenció primària, etc.)

Altres resultats: La resta de resultats que no són ni tràmits ni equipaments (pàgines d'informació, notícies, agenda d’activitats, etc.).

Utilitat àmbit municipal

Si només voleu veure els resultats de la vostra cerca a les administracions públiques + a un municipi determinat, heu d’escriure el nom del municipi a la casella que hi ha sota la frase "mostra’m el municipi".

Utilitat àmbit municipal

Exemple: si cerquem "família nombrosa" i no seleccionem cap ajuntament, ens surten resultats d'Esplugues, Matadepera, Cornellà, etc. Si jo sóc d'Esplugues, la resta de municipis no m’interessen. Si afegeixo l’àmbit municipal d’Esplugues, la resta de municipis no sortiran i Esplugues adquirirà més importància.

Si voleu fer la cerca sempre respecte a aquest municipi i eliminar de la llista de resultats la resta de municipis, heu de seleccionar la casella "recorda’l". D’aquesta manera no haureu d’especificar el municipi que voleu cada cop que accediu al cercador.

En cas que tingueu un municipi seleccionat i vulgueu esborrar aquesta selecció, heu de fer clic a "desselecciona municipi".

Com es desselecciona un municipi

Si el que voleu és canviar el municipi seleccionat per un altre municipi, podeu escriure el nom del nou municipi a la caixa i prémer el botó “Mostra”.

Una altra manera de desseleccionar el municipi

Utilitat de les icones

Per facilitar la lectura dels resultats de la cerca, la majoria dels vincles tenen associada una icona que indica algun aspecte del resultat.

Icona tràmit
Icona ajudaAquesta icona ens informa que estem davant d’una ajuda oferta per alguna de les administracions públiques que hi ha a Catalunya. Les ajudes i subvencions són aportacions i/o rebaixes econòmiques, serveis assistencials, tractes preferencials, etc. que ofereixen les administracions. Hi ha la possibilitat d’informar-se de quins tipus d’ajudes i subvencions existeixen, consultar-les, tramitar-les, etc.
Exemple: prestacions econòmiques per a les famílies amb fills a càrrec, ajuts per a la rehabilitació d’habitatges, etc.

Icona tràmitEls resultats que tenen associada aquesta icona ens indiquen que estem davant de gestions que els ciutadans poden fer amb les administracions.
Exemple: alta al padró municipal d'habitants, informació sobre la renovació del dni, consulta dels resultats de la preinscripció escolar, etc.

Icona en líniaAquesta icona ens indica quins tràmits podem realitzar a través d'Internet, en la seva totalitat (enviament d'un formulari electrònic) o en una part del tràmit (descàrrega de la sol·licitud en format word, pdf...).
Exemple: inscripció a les proves d’escoles oficials d’idiomes, comunicació d’accidents de treball, etc.

Icona equipamentEstabliments i edificis d’interès públic on s’ofereixen serveis als usuaris (hospitals, escoles, centres d’atenció primària, etc.)
Exemple: Hospital de Sant Pau, Centre Esportiu de Sant Joan Despí, Escola d’Educació Primària de Vilanova i la Geltrú, etc.

Pàgina d'inici | Sobre el Cercador | Contacta

© 2012 Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC)

Impulsat per AOC: Administració Oberta de Catalunya